Al je vragen over Non-Monogamie beantwoord

Polyamorie is een buzzwoord en open relaties zijn hip. Iedereen die ook maar een beetje heeft geproefd aan bewuste zelfontwikkeling komt de kwestie tegen: je kùnt ook non-monogaam leven zonder vreemd te gaan. Omdat we leven in een wereld die monogamie als norm voorspiegelt, leveren open relaties onvermijdelijk vragen op, in jezelf en in je relatie(s). Vraag me daarom alles over polyamorie, open relaties en seksuele vrijheid. Vragen als…

– Hoe begin ik aan een open relatie?
– Is er iets mis met mij als ik jaloers ben?
– Als ik aan open relaties begin, kan ik dan nog terug?
– We lopen vast in onze communicatie; waar ligt dat aan?
– Hoe moet ik me verhouden tot de geliefden van mijn lief?
– Hoe balanceren we individuele en gezamenlijke seksuele verkenning?
… en véél véél meer zijn van harte welkom.

Hoe ingewikkelder, hoe realistischer!

Ik geef je geen perfecte plaatjes of verlichte vergezichten, maar een no nonsense kijk op hoe vrij liefhebben er in de praktijk aan toe gaat. Deze interactieve Q&A is geschikt voor iedereen met een interesse in nonmonogamie, of dat nou vers overwegend of jarenlang praktiserend is.

 

Roos Reijbroek

Relatiecoach, gespecialiseerd in polyamorie en open relaties

Haar fascinatie voor relaties en seksualiteit dreven Roos al vroeg richting polyamorie. Flash forward elf jaar later: met een MA Gender Studies en verschillende opleidingen (oa EFT) op zak begeleidt ze als relatiecoach bij De Vrije Ruimte mensen die bezig zijn met nonmonogame relaties. Combineer dat met haar jarenlange ervaring als gesprekleider en organisator van De Meerminners, plus organisatie-ervaring van sekspositieve festivals en pride-boten, afgelakt met veelvuldig publiek spreken en schrijven, en voila; je hebt iemand voor je die de fotogenieke en de minder feestelijke kanten van open relaties dóór en dóór kent. Ze vertelt je er met plezier en humor alles over.

Workshop  Website  Community